Ābolu pīrāgs laika gaitā ir kļuvis par teju vai vienu no ikoniskākajiem un iecienītākajiem desertiem daudzās kultūrās un pasaules valstīs. Starp citu, šī garšīgā ēdiena vēsture aizsākas jau senos laikos. Nekad vēl neesi to gatavojis? Šī recepte tevi noteikti nepievils!
Kā jau minēts, ābolu pīrāga vēsture saistās ar senajām kultūrām, piemēram, Ēģiptes un Romas impērijas laikiem. Senajās kultūrās tika izmantotas dažādas receptes, kas līdzinājās mūsdienu pīrāga receptēm, un tos bieži gatavoja, izmantojot dažādus vietējos augļus, tajā skaitā – ābolus.
Vēlāk ābolu pīrāgs minēts daudzās grāmatās un pat gleznās, īpaši iecienīts ēdiens tas bijis Eiropā, īpaši Lielbritānijā, Vācijā un Francijā. Pēc līdzīgas receptes tādus pīrāgus mēdza gatavot ne tikai no āboliem, bet arī, piemēram, ar bumbieriem un plūmēm.
Savukārt Amerikā ābolu pīrāgs kļuva par ārkārtīgi populāru desertu apmēram 19.gadsimtā, un tā gatavošana kļuva par tādu kā ģimeņu tradīciju.
Izpildi šo testu!
Mūsdienās ābolu pīrāgs ir “sastopams” teju vai visā pasaulē. Un to var gatavot no dažādām mīklām un piedevām. Taču šoreiz mēs apskatīsim klasiskā ābolu pīrāga recepti!
Sastāvdaļas:
Olas (lielas) – 2 gab.
Cukurs – 100 g
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote cukura
Piens – 100 ml
Rafinēta saulespuķu eļļa vai olīveļļa – 50 ml
Kviešu milti – 200 g
Kanēļa pulveris – 1 tējkarote
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Skābi āboli – 700 g
Pūdercukurs
Sviests – veidnes ietaukošanai
Un tā, soli pa solim – kā gatavot izcilo ābolu pīrāgu?
Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā: